”7-3”: Adopter dit hjem, bliv bolig-trimmet og få et lettere liv!

”7-3”: Adopter dit hjem, bliv bolig-trimmet og få et lettere liv!

Har du nogensinde oplevet at have “for mange ting” i skabe, skuffer, loftsrum, kældre og andre sjove steder?

Føler du, at dine ting er som børn du svigter, eller potentielle glædesdepoter du ikke kan nænne smide ud? Så er her løsningen til at blive fri af de tanker og følelser, der binder dig til tingene, så du kan både ”adoptere” og ”bortadoptere ” med kærlighed og sjælefred.

Er du ligesom mig “Tingenes Herre”?

Jeg bærer selv genet ”Tingenes Herre”, og har udråbt mig selv som vogter over familiens klenodier. I mange år samlede jeg arvestykker fra afdøde familie medlemmer. Oveni dette tilføjede jeg loppefund fra hele verden og var en såkaldt Shabby Shic samler (betyder slidt på den fede måde – men i en flyttekasse ligner det bare gammelt ragelse).

Jeg havde jo altid haft hjem med masser af plads – så jeg ragede bare til mig!

Nød lærer nøgen kvinde at spinde

Så for en del år siden fik jeg ”pistolen sat mod panden”: Et brudt parforhold og salget af et stort hus tvang mig til at reorganisere mit liv og sætte mig selv på en boligslankekur for at passe ned i min nye lille lejebolig. Jeg skulle gå ned til ”halv størrelse”.

Jeg havde brug for at opfinde et system, jeg kunne snyde min hjerne med, så den ville give slip på de ejendele, jeg ikke længere behøvede som ”livsledsagere”.

Jeg kalder systemet: “7-3 Slankekuren”

Dette er en af de mest magtfulde House-Coaching værktøjer, som jeg regelmæssigt foreslår mine kunder. Nu kan du også bruge det!

Stil dig selv TO simple spørgsmål

Når du pløjer dig gennem alle de ting og sager du vil sortere, skal du stille to centrale spørgsmål:

”Kan jeg leve uden denne ting?” – Hold din hjerte-antenne åben – hvad kan du bare ikke leve uden? Disse elskede børn ”adopterer” du forfra med kærlighed. Bronze bliver til platin!

”Hvem ville blive glade for at modtage denne gratis gave? Hvem kan jeg ”bortadoptere” disse ting til, som vil værdsætte dem?” (se det for dig når vedkommende modtager gaven med stor glæde – det er motivation så det batter!)

Vælg med hjertet – og glæd andre

Den bedste måde at forklare metoden på, er ved at give dig eksempler fra min førnævnte bolig trimming: Ud af 7 møbler, i vilkårlig rækkefølge, plukkede jeg 3 af dem jeg bare MÅTTE beholde – de fik røde stickers. De møbler, der skulle gives væk fik grønne stickers med navn på efterhånden, som det dukkede op HVEM, der ville blive glad. Derefter gik jeg i krig med bogreolen; tog 7 bøger ned fra hver boghylde og adopterede 3, lagde 4 bøger i en flyttekasse til ”bortadoption”. Det hele foregik helt uden skyldfølelse. Det samme gjorde jeg med gamle duge, pynteting, billeder, kasser med barndomsminder osv …

Min sjæl og mit sind begyndte at fatte legen i denne proces. Det blev hurtigt let at se på 7 ting ad gangen, adoptere 3 af dem som livsledsagere, og sige farvel og tak til de resterende 4. Valgene tog jeg med hjertet.

Sortering af fortiden… den, der gør dig fri!

På en solrig dag, trak jeg 7 kasser fra min kælder ud på græsplænen. Så stod de dér, fyldt med sentimentale erindringer, såsom en 35-årig Barbie og andre dukker, dukketøj min mormor havde strikket, skolebøger fra 1. klasse, baby ting fra min søns første år og minder helt frem til hans skoletid! Der var også kasser med tøj til ”hvis jeg en dag bliver tynd som jeg var da jeg var 18 igen” ( helt åndssvagt!) ….og nå ja… en stak gamle kærlighedsbreve – bevis for, at jeg engang var elsket.

Jeg var fast besluttet, at jeg kun måtte beholde, hvad der ville passe ind i 3 kasser, placerede derfor resolut 3 tomme kasser overfor de 7 fyldte. Jeg dykkede ned i den første og lagde alt ud i rækker med 7 ting i hver, så startede sorteringen: Med et åbent pigesind og en voksen forstand coachede jeg min frygt for adskillelse væk. I processen, hvor jeg gav slip på 7 børnebøger, lavede jeg en god handel med mig selv, og fik så lov til at beholde 7 ting i en anden kategori. Forstår du systemet? 7-3 er gennemsnittet, så hvis du vælger 7-5 i én kategori, skal du gå ned til 7-1 i en anden.

Det er svært at sortere nede i flyttekasserne, drop tanken om at spare tid, det hele SKAL UD – én kasse ad gangen!

De hårde sorteringer – tab af drømme!

Det kom virkelig bag på mig, hvor svært det var at ”bortadoptere” min søns ting fra hans tidlige barndom. Af 7 stykker babytøj, besluttede jeg at beholde 0! Jeg indså, at jeg som 43-årig var nødt til at opgive drømmen om endnu et barn. Det handlede (som med alt andet i House-coaching) aldrig rigtig om tøj eller ting – det handler om følelser, drømme og håb. Denne indsigt og den dybe sorg, der satte ind var forfærdelig!!

Jeg skyndte mig at ringe til et ungt par, som jeg vidste ventede et barn uden at have penge til tøj. Jeg sagde de ikke skulle tage sig af mig, siddende hysterisk på gulvet… hulkende og vuggende med armene om den lille kasse med ”relikvier” jeg i hast havde udvalgt! De hentede med stor glæde de mange kasser med babyting, og selvom det var hårdt dengang, kan jeg ikke rigtig huske, hvad jeg gav væk. Tiden læger alle sår, og den lektie blev én af grundstenene til mit nuværende House-Coaching virke.

Giv det videre

Jeg valgte gennem hele denne ”bortadoptionsperiode”, ikke at sælge noget, men at give det hele væk med kærlighed, selvom jeg godt kunne have brugt pengene. Glæden i de ansigter, der modtog disse ting, gjorde det hele værdifuldt også for mig, og jeg følte mig rig!

Prøv nu selv “7-3” metoden. Opdel dit hjem i rum og hvert rum i 9 zoner, hver zone kan også nedbrydes, så du som skildpadden skynder dig langsomt! Hovedsagen er du kommer fremad HJEM i eget HJEM og HJEM til DIG SELV!

Kærlige ønsker for et lettere liv
Kirsten Steno • Kategorier

  Kategorier
 • Seneste indlæg

  Seneste indlæg
 • Gratis E-bog og 10% rabat

  Få 10% rabat på mit videokursus samt min e-bog gratis!
  Tilmeld dig nedenfor.
  Jeg garanterer dig, at det bliver livsændrende.