Gå ikke glip af sommerfuglene!

Gå ikke glip af sommerfuglene!

Maj måned 2015 glemmer jeg aldrig så længe jeg lever, WOW! Mit første job i Sydamerika: 2 uger i Colombia og Peru med et tætpakket program:

Intensiv træning af BoConcepts vidunderlige salgs- og indretningsteam – og et imponerende forarbejde og en mindst lige så imponerende implementering af et dedikeret marketingteam. Og sidst men ikke mindst en ledergruppe med stor empati og omsorg for sit personale.

House-coach foredrag for arkitekter og indretningsarkitekter, som vil møde deres kunder med større empati fremover.

Jeg havde den surrealistiske fornøjelse at blive interviewet af mange imødekommende journalister – ja, selv på morgenTV med tolk! De forstod House-coaching budskabet – og jeg har allerede fået nogle flotte artikler derovrefra (se twitter)
Helt særligt for mig 2 uforglemmelige dage, hvor jeg underviste på mit første udenlandske 1-dags House-coach seminar Kom hjem til dig selv. 80 deltagere på 2 dage … følelsesladet p.g.a. de mest engagerede simultantolke, jeg nogensinde har mødt!

Selv var jeg selv helt oppe på dupperne over at få lov til at undervise i min passion … og måske også lidt høj af den kokate, jeg drak! Den er lavet af blade fra samme plante, som man også laver rigtig kokain af! Indianerne tygger på bladene for at afhjælpe den højdesyge, som jeg totalt uforudset led under. Teen hjalp!

Hjerte rimer på smerte – mere dramatisk derovre end i DK!

Fælles for de hundredevis af følelsesladede mennesker, jeg mødte, var smerten ved at ”overfokusere på larven” i deres liv, selv når de var omringet af smukke, flaksende sommerfugle (velfungerende områder i deres liv). De så dem ikke. Min opgave som Life Coach er kærligt og bestemt at føre fokus væk fra smerten i et livsområde op mod de smukke livsbekræftende områder i deres liv.

Jeg vil aldrig glemme den mor, der for nylig havde mistet en af sine tvillinger. På kurset indså hun, at hun i stedet for at fokusere på det elskede barn, der var væk, kunne fokusere på det barn, der er i live! Hendes lille krop rystede, tårerne løb ned ad hendes kinder, da hun faldt mig om halsen ved bogsigneringen og takkede mig på rablende spansk, der blev oversat af min veninde Sisi. Vi begyndte alle at tude! Tænk at noget så enkelt som at skifte fokus kan være så stærkt og smukt!

Det er sådan, at vi alle har en larve eller 2 kørende hele livet (skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom, familieskænderier, tab af et elsket menneske, tab af penge, overvægt, hjemve osv.) Heldigvis har vi samtidig også en del sommerfugle, som tidligere har været i larvestadiet. Nu flyver de – og det har de gjort så længe, at vi faktisk glemmer at se og nyde dem – DET ER SÅ SYND!

Livsbetingelserne er aldrig de samme, men vi kan ALLE selv bestemme, hvad vi fokuserer på.

Jeg elsker den del af coaching, som ændrer hvordan vi tænker og opfatter livet – uanset om hjem er involveret eller ej (det er det som regel).

Coachingeksempel: Mange unge med tårer i øjnene havde det tilfælles, at et andet menneske for nylig havde fravalgt deres kærlighed – AV for h…… – jeg husker, at det føles, som om livet er forbi, fordi:

X (= larven i dit liv)
x Y (= antallet af timer du fokuserer på larven)
= Z (= smertens intensitet)

At sætte et menneske fri fra mental smerte kan kun gøres via empati og vejledning: Jeg kigger blidt dybt ind i de smukke blanke øjne og siger ”Jeg føler din smerte, men jeg vil bede dig forstå metaforen, at lige når en larve tror, at livet er forbi, bliver den til en sommerfugl”. Så tegner jeg nogle små sommerfugle i punktform på et blankt papir og stiller (med vilje) ret barske spørgsmål.

DU kan også gøre dette for dig selv, med venner og familie, hvis I overfokuserer på larvens smerte. Hvis svaret er “nej” på bare et af de nedenstående spørgsmål, tilføjer jeg den del af livet, som går godt ved en sommerfugl. Hvis svaret er “ja”, tegner jeg en larve og tilføjer livskrisen dér (men det sker heldigvis sjældent, gudskelov!). I dette eksempel er tabet af kærlighed larven, hvis det er et andet livsområde, ændrer du lidt på eet af spørgsmålene og tilretter det 9. – ok?

1. ”Har du en alvorlig sygdom?”
2. ”Lever du i strid med din familie og har droppet al kontakt?”
3. ”Mangler du et sted at sove og bo?”
4. ”Mangler du venner eller er du socialt isoleret?”
5. ”Mangler du et arbejde?”
6. ”Går du sulten i seng om aftenen?”
7. ”Har du et handicap, der gør det svært for dig at klare dig på egen hånd?”
8. ”Lever du i evig angst for vold og krig?”
9. ”Er der håb om at genfinde kærligheden, inden du dør?”

Alle jeg coachede under bogsigneringen og 1-1 svarede “nej” til alle 9 – bortset fra den sidste – og fik sommerfugle-pointen, som du sikkert også gør nu :-)

Flyv sommerfugl – flyv – fordi du kan!

Jeg holdt mine hænder sammen, som på billedet med bodypaint, men med 9 strittende fingre og een lagt ned. Så sagde jeg: ”Han/hun, der ikke forstår at værdsætte dig, er reelt ikke et tab i dit liv, men tabet af kærlighed og tryghed ER hårdt. Du lærer, hvad der virker i dit liv, og hvad der ikke gør. Du gror dig ud af smerten, og en dag bliver du en sommerfugl i kærlighedsområdet af dit liv, fordi du møder en anden sommerfugl, der kender til smerten og derfor behandler dig varsomt og kærligt”.

Så viftede jeg alle 10 fingre og lod mine hænder flyve…..indtil jeg igen lagde een finger ned:

”Når du har mødt kærligheden igen, vil der højst sansynligt dukke en ny larve op i dit liv: F.eks. får din mor kræft, du bliver fyret, eller opsagt fra din lejlighed – eller noget andet, vi ikke kan forestille os lige nu. Så taler og fokuserer du igen kun på det, der er larven i dit liv. Nyd at hygge dig med din familie, som du måske ikke har haft tid til, nyd dit arbejde og dine kolleger, gå i byen med dine venner. Tilmeld dig til nye kurser og mød nye mennesker. Nyd og værdsæt friheden ved at flade ud på sofaen og se 6 afsnit af din yndlingsserie i træk iført joggingtøj med fedtet hår. Jeg garanterer, du vil elske livet igen, når du fokuserer mindst muligt på larverne og flyver med sommerfuglene”

Dette er essensen af mit House-coach seminar!

Vi fokuserer på hjem & liv sommerfuglene!

Genfind lysten til at indrette dig hjem, så det afspejler din unikke skønhed og genoplader dig og dine kære, lær nye redskaber, og opdag hvor du finder den bedste inspiration på nettet. Kom med på mit næste kursus i dit nærområde …

Følg med på de sociale medier, så giver jeg dig løbende besked om, hvor og hvornår du kan finde et åbent kursus!

Eller saml en gruppe fra arbejdet eller familie og venner og book et 1-dags kursus selv, så laver jeg en særlig pris til jer!

Mærk suset når du indser hvor smuk en sommerfugl DU er – og hvor mange sommerfugle, der er i dit liv!

Kontakt mig via mail kirsten@steno.nu for yderligere information. Jeg glæder mig allerede til at møde jer!

Med fokus på kærligheden
KirstenNy dansk bog i 2018

Modtag min engelske e-bog gratis, når du tilmelder dig nedenfor.

Solgt i 7.000 eksemplarer worldwide